Célzott reklám, online reklám

A reklám fontos minden vállalkozás számára.

Keresőoptimalizálás, online reklámBizonyítottan az online reklám a leg költséghatékonyabb reklám.

Elsőnek próbáljuk meghatározni mi az online reklám célja? Erre a kérdésre többféle választ is találhatunk. A legfrappánsabb választ Wikipédia-n találtam.

„Az online reklám a promóció egy olyan eszköze, mely olyan kifejezett szándékkal használja fel az internet és a világháló nyújtotta lehetőségeket, hogy ezen keresztül juttassák el a marketinges üzeneteket a megcélzott vevőkörnek.”

Hogyan hatékony az online reklám?

Előbb meg kell határoznunk az ütős marketing üzenetet, felkészülünk a megemelkedett ügyfélkör kiszolgálására, és indulhat a reklám. Alapesetben erre használjuk az online reklám lehetőségeit.

Az online reklám kiválóan alkalmas egy új termék, egy új szolgáltatás, vagy egy új cégnév széleskörű megismertetésére. Ebben nagy lehetőségek rejlenek a kisvállalkozások számára.

Mitől hatékonyabb az online reklám?

A válasz egyszerű. A reklám akkor éri el a célját, ha az üzenetet a megfelelő célközönséghez jutatjuk el. Ezt az online reklámmal érhetjük el a legkönnyebben. A megjelenés azonnali, bármikor finomítható, és az eredmény könnyen mérhető.

Az online reklám hatalmas szeletet szakított a reklámpiacból, és óriási ütemben növekedik, ahogyan az internethasználók köre bővül.